Saturday, June 28, 2014

Translator multilingv Nokia

Nokia a prezentat un translator multilingv care funcţionează pe telefoanele sale inteligente prin intermediul textului şi al comenzii vocale
Aplicaţia Bing Translator permite utilizatorilor traducerea automată a textului prin orientarea camerei telefonului spre textul dorit.
Utilizatorul orientează camera spre materialul care se doreşte tradus şi vede traducerea instantaneu.
Bing Translator este un serviciu gratuit pentru text şi voce şi momentan traduce din şi în peste 32 de limbi, inclusiv arabă, engleză, spaniolă, franceză, japoneză, germană şi chineză. Nokia afirmă că aplicaţia va permite utilizatorilor depăşirea barierelor lingvistice, în special la deplasarea într-o ţară străină.
Atunci când încercaţi să descifraţi un meniu sau un indicator într-o staţie de tren sau pe un aeroport, încercarea de a interpreta literele şi cuvintele neobişnuite poate cauza stres şi confuzie. Utilizând camera şi această aplicaţie, transformaţi obiectivul camerei dumneavoastră într-un instrument de traducere. Aceasta scanează textul din faţă şi traducere cuvintele în limba dorită.
Aplicaţia Bing Translator, care rulează atât în mod online cât şi offline, poate lua locul unui asistent personal atunci când se doreşte înţelegerea unui text scris, de exemplu un meniu într-un restaurant. Demult apuse sunt zilele când vă uitaţi lung la un meniu, încercând să ghiciţi ingredientele.
Bineînţeles că pentru traducere este necesară o conexiune permanentă la Internet dar, în acelaşi timp, programul translator are capacitatea de a descărca pachetele de limbi pentru un anumit număr de ţări, astfel utilizatorii sunt sfătuiţi să descarce aceste pachete înainte de a călători într-o ţară străină.
Această aplicaţie poate recunoaşte şi vocea, dar şi acest lucru depinde de o conexiune la Internet. Dacă aveţi nevoie să întrebaţi pe cineva unde este cea mai apropiată toaletă, pronunţaţi enunţul în telefon şi se va genera o versiune scrisă a înregistrării împreună cu un simbol de difuzoare. Dacă se apasă iconiţa, atunci se va citi cu voce tare enunţul tradus în limba selectată.